Перейти до основного вмісту
x
Українська кухня у світовій культурі

Українська кухня у світовій культурі

   Українська кухня – культурна спадчинна нашого народу, так само, як мова, література, музика та прикладне мистецтво. Вона відображає побут та суспільне життя, розвиток і розквіт нашої самобутньої нації. . Україна – це запашний хліб на кожному столі, це наливні фрукти та добірні овочі, це м’ясо та рибка.

   Наша кухня формувалася та вдосконалювалася на протязі багатьох віків та нині є всесвітньо відомою. Україна – це гостинність, щедрість та щирість, це затишок та людські цінності. Це безкрайні лани, густі ліси та стрімкі ріки. Це батьківщина трудівників. З давніх давен наші люди важко працювали. Це сприяло тому, що усі страви мали бути поживними та корисними. Також велику роль відігравав і клімат з холодними зимами. Центром хати завжди була піч, яка зігрівала оселю та завдяки своїй конструкції надавала насиченого смаку стравам завдяки довгому повільному тушкуванню. Землеробство, скотарство та бджолярство були розвинені ще з часів Київської русі, тому на столі завжди були найрізноманітніші продукти, з яких господині готували безліч страв.

   Також їжа була важливою складовою свят та обрядів. Усім відомі такі обрядові страви як різдвяна кутя, паски з крашанками, святкові караваї.

   Наразі у світі офіційно  визнані три українські національні страви: борщ, вареники та сало, а сама кухня посіла восьме місце у десятці найунікальніших та найсмачніших.

  Ресторани української кухні користуються популярністю як в Україні, так і у всьому світі. Double D також шанує наші традиції та запрошує Вас скуштувати найсмачніші національні страви у нашому виконанні.